Skip to content

Jadłospis

16.05.2022 r. – 20.05.2022 r.

Poniedziałek 16.05.2022 r.

I śniadanie
Herbata z cytryną i miodem
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi
Chleb z masłem z serem mozzarella
Chleb z masłem z kiełbasą krakowską
Marchewka
Dynia i słonecznik prażony
II śniadanie
Herbata miętowa z miodem
Bułka ciemna z masłem z szynką z pieca i sałatą
Pomidor
Obiad
Zupa Barszcz biały z kiełbasą
Placki ziemniaczane z dodatkiem śmietany
Kompot z sokiem naturalnie tłoczonym bez konserwantów
Jabłko

Podwieczorek
Truskawki

Wtorek 17.05.2022 r.

I śniadanie
Herbata z cytryną i miodem
Kakao
Chleb z masłem z miodem
Chleb z masłem z filetem kurczaka i sałatą
Rzodkiewka
Dynia i słonecznik prażony

II śniadanie
Herbata owocowa z miodem
Chleb z masłem z serem białym na słodko
Jabłko
Obiad
Zupa bulionowa
Wątróbka na miodzie
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Fasolka szparagowa z bułką tartą
Sok naturalny bez cukru i konserwantów
Morela suszona
Podwieczorek
Przekąska owocowa

Środa 18.05.2022 r.

I śniadanie
Herbata z cytryną i miodem
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi
Chleb z masłem  z dżemem 100% owoców
Chleb z masłem z kiełbasą kruchą  i sałatą
Papryka czerwona
Dynia i słonecznik prażony
II śniadanie
Herbata z cytryną i miodem
Budyń z musem z truskawek
Wafle ryżowe
Obiad
Zupa grochówka
Bitki  z karkówki w sosie własnym
Kasza gryczana
Ogórek konserwowy
Surówka z kapusty białej
Kompot z sokiem bez cukru i konserwantów
Śliwka suszona
Podwieczorek
Banan

Czwartek 19.05.2022 r.

I śniadanie
Herbata z cytryną i miodem
Kawa Inka
Chleb z masłem z szynką włoską z sałatą
Chleb z masłem z pastą z tuńczyka z serem białym ze szczypiorkiem
Marchewka
Dynia i słonecznik prażony
II śniadanie
Herbata owocowa z miodem
Rogal z masłem z powidłami bez cukru
Rodzynki
Obiad
Zupa pieczarkowa
Makaron ze szpinakiem i mięsem z kurczaka
Mandarynka
Podwieczorek
Przekąska owocowa

Piątek 20.05.2022 r.

I śniadanie
Herbata z cytryną i miodem
Zupa mleczna z makaronem zacierką
Chleb z masłem z serem żółtym
Chleb z masłem z kiełbasą jałowcową sopocką i sałatą
Rzodkiew biała
Dynia i słonecznik prażony
II śniadanie
Herbata z cytryną i miodem
Chleb  z masłem z pastą z makreli
Ogórek kiszony
Obiad
Zupa wiosenna
Jajko sadzone
Ziemniaki z koperkiem
Marchewka z groszkiem i bułką tartą
Sałata ze śmietaną
Kompot z sokiem bez cukru i konserwantów
Kiwi
Podwieczorek
Jabłko

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej – dystrybutor wody znajduje się w każdej sali.

Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, śladowe ilości: soja, gorczyca, laktoza

Przedszkole zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie.

Zmień rozmiar czcionki
Kontrast