30.01.2023 r. – 3.02.2023 r.
Poniedziałek 30.01.2023 r.
I śniadanie Herbata z cytryną i miodem Zupa mleczna z płatkami ryżowymi Chleb z masłem z dżemem 100% owoców Chleb z masłem z szynką i sałatą Marchewka |
II śniadanie Herbata z cytryną i miodem Chleb z masłem ze schabem złocistym Rzodkiewka |
Obiad Zupa wiosenna Spaghetti z sosem mięsnym i serem żółtym Sok owocowy bez substancji słodzących i konserwujących Porcja banana Podwieczorek Mandarynka |
Wtorek 31.01.2023 r.
I śniadanie Herbata z cytryną i miodem Kawa Inka Chleb z masłem z serem mozzarella Chleb z masłem z kiełbasą jałowcową i sałatą Pomidor |
II śniadanie Herbata miętowa z miodem Bułka słonecznikowa z masłem Sałatka grecka z kapusty pekińskiej z serem feta i oliwkami |
Obiad Rosół Pałka z kurczaka z pieca konwekcyjnego Ziemniaki z koperkiem Surówka z pory z marchewką Kalafior z bułką tartą Kompot z sokiem bez cukru i konserwantów Porcja gruszki |
Podwieczorek Chrupki owocowe |
Środa 1.02.2023 r.
I śniadanie Herbata z cytryną i miodem Bawarka Chleb z masłem z jajkiem gotowanym ze szczypiorkiem Chleb z masłem z filetem z kurczaka i sałatą Rzodkiew biała |
II śniadanie Herbata owocowa z miodem Ciasto drożdżowe z owocami Rodzynki |
Obiad Zupa kapuśniak Makaron z serem Surówka z marchewki z jabłkiem i brzoskwiniami Sok owocowy bez substancji słodzących i konserwujących Porcja jabłka |
Podwieczorek Rogalik Herbata owocowa |
Czwartek 2.02.2023 r.
I śniadanie Herbata z cytryną i miodem Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Chleb z masłem z miodem Chleb z masłem z szynką włoską Papryka czerwona Dynia i słonecznik prażony |
II śniadanie Herbata z cytryną i miodem Budyń waniliowy z musem z truskawek |
Obiad Zupa ryżowa Fasolka po bretońsku Ziemniaki z koperkiem Herbata miętowa z miodem Porcja pomarańcza |
Podwieczorek Owocowa przekąska |
Piątek 3.02.2023 r.
I śniadanie Herbata z cytryną i miodem Kakao Chleb z masłem z serem białym ze szczypiorkiem Chleb z masłem z powidłami bez cukru Ogórek konserwowy |
II śniadanie Herbata z cytryną z miodem Chleb z masłem z pasztetem miodowym Marchewka |
Obiad Zupa barszcz biały Ryba dorsz po grecku Ziemniaki z koperkiem Kompot z sokiem bez cukru i konserwantów Śliwka |
Podwieczorek Jabłko Wafle ryżowe |
Na I śniadanie podawane są dwa rodzaje kanapek – do wyboru dzieci.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej – dystrybutor wody znajduje się w każdej sali.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, śladowe ilości: soja, gorczyca, laktoza
Przedszkole zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie.